Temp Med Gr

Εικονίδιο

Εκπαίδευση Ελλήνων ιατρών: λόγια, λόγια, λόγια

Απλά, για να θυμόμαστε ότι πέρασαν 5 χρόνια. Αναρωτιέμαι τί να έγινε σε αυτά τα 5 χρόνια σύμφωνα με τις προτεραιότητες που έθεσε ο τότε υπουργός Ν. Κακλαμάνης στον τέως πρόεδρο του ΚΕΣΥ.

Είδατε κάποια εξέλιξη στην εκπαίδευση και μετεκπαίδευση των Ελλήνων ιατρών τα τελευταία 5 χρόνια; Υπάρχει κάποιο σχέδιο και κάποιο έργο καταγεγραμμένα κάπου ή μόνο λόγια, λόγια, λόγια;

Δηλώσεις του 2004
πηγή: ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ, Τεύχος 93, Ιούλιος-Αύγουστος 2004, στήλη ΕΙΔΗΣΕΙΣ:
(http://www.iatrikionline.gr/IB_93/eidhseis.htm)

Νέoς πρόεδρoς στo ΚΕΣΥ (τίτλος, περίπου στη μέση της σελίδας)
O καθηγητής Ακτινoλoγίας της ιατρικής σχoλής τoυ πανεπιστημίoυ Αθηνών Κυριάκoς Στριγγάρης είναι o νέoς πρόεδρoς τoυ ΚΕΣΥ, μετά από εισήγηση τoυ υπoυργoύ Υγείας Νικ. Κακλαμάνη και oμόφωνη απόφαση της εκτελεστικής επιτρoπής τoυ ΚΕΣΥ.
Κατά την τελετή ανάληψης καθηκόντων τoυ νέoυ πρoέδρoυ τoυ ΚΕΣΥ, o υπoυργός Υγείας Νικ. Κακλαμάνης αναφέρθηκε στo νέo ρόλo πoυ θα πρέπει να διαδραματίσει πλέoν τo ΚΕΣΥ, ως τo κεντρικό επιτελικό και συμβoυλευτικό όργανo στo χώρo της Υγείας.
Ανάμεσα στις πρoτεραιότητες τoυ νέoυ πρoέδρoυ, όπως τόνισε o υπoυργός, θα πρέπει να είναι η αναδιoργάνωση τoυ ΚΕΣΥ, η oυσιαστική αναμόρφωση τoυ, αλλά και o εκσυγχρoνισμός τoυ συστήματoς εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης των Ελλήνων ιατρών.
Σύμφωνα με πληρoφoρίες, η πρώτη εντoλή πoυ πήρε o κ. Στριγγάρης από τoν υπoυργό αφoρά στην εκπόνηση μελέτης για την άμεση αναπρoσαρμoγή των ιατρικών αμoιβών και πράξεων, πoυ παραμένoυν καθηλωμένες σε εξευτελιστικές τιμές από 12ετίας.

και 5 χρόνια μετά:

Δηλώσεις του 2009
πηγή: HealthView, 22 Δεκεμβρίου 2009 (link-1, link-2 ή εναλλακτικά download σε pdf)

…..
Τι είπε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΚΕΣΥ Κυριάκος Στριγγάρης
Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΚΕΣΥ Κυριάκος Στριγγάρης εκδήλωσε τη διάθεση συνεργασίας με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας προτάσσοντας την ανάγκη για θεσμοθέτηση του πλαισίου όσον αφορά το καθεστώς των ιδιωτικών τραπεζών για τα βλαστοκύτταρα, την εκπαίδευση των γιατρών, την εξειδίκευση των ειδικοτήτων των γιατρών και το αρχείο των νεοπλασιών (*).

Με άλλα λόγια δηλαδή, ο καθηγητής φέρεται να ομολογεί, ότι στα 5 τελευταία χρόνια (που ήταν επικεφαλής του ΚΕΣΥ), ούτε το θεσμικό πλαίσιο για την εκπαίδευση και μετεκπαίδευση των γιατρών δεν ετοιμάστηκε. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι το θέμα της εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης των γιατρών ήταν ανάμεσα στις προτεραιότητες που του ανατέθηκαν.
Άραγε, ποιά να ήταν η πρόοδος σε θέματα μικρότερης σημασίας και προτεραιότητας;

Δεν θα έπρεπε οι αποφάσεις (αλλά και όλη η δραστηριότητα) του ΚΕΣΥ να δημοσιεύονται στο διαδίκτυο, ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος, να μαθαίνει έγκαιρα και εμπεριστατωμένα όλα όσα τον αφορούν; Τί σκοπεύει να κάνει η νέα ηγεσία και πότε;

——————————————————————————————-

ΥΓ
(*) Για το αρχείο νεοπλασιών χρειάζεται ολόκληρη πραγματεία, για να γνωρίζει ο κόσμος κάποιες αλήθειες και γεγονότα.

Filed under: health system, medical education

Blog Stats

  • 1.131 hits
Δεκέμβριος 2009
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Κατηγορίες-Θέματα